O nama

Poljoprivredno gazdinstvo Pinćir ima tradiciju dugu 40 godina proizvodnje povrća i cveća. Proizvodnja se odvija na 2ha zaštićenog prostora i 5ha otvorenog prostora. 

Zbog specifičnosti tržišta, radi se rana proizvodnja širokog asortimana povrća od glavnih kultura kao što su paradajz, krastavac, paprika, kupus preko mladog krompira, karfiola, brokole, zelene salate do tikvica, bostana, boranije, jagoda, spanaća, kelerabe, kornišona... Gazdinstvo prati svetske trendove u tehnologiji, pa se tako proizvodnja odvija hidroponski u vrećama sa supstratom. Koriste se isključivo hibridna semena stranih semenskih kompanija. Ishrana i navodnjavanje biljaka se izvodi i kontroliše uz pomoć računara.

Pored povrća, gazdinstvo proizvodi veliki broj sobnog saksijskog cveća. I u ovom slučaju se koristi samo kvalitetan sadni materijal iz Holandije.

Gazdinstvo se u toku zimskog perioda bavi i preradom povrća, tako da u svom prodajnom asortimanu ima i domaći kiseli kupus, turšiju i salatu od mešanog povrća. Sve se proizvodi na prirodnoj bazi uz pomoć povrća, vode i začina i pakuje u vakum vrećice.